RR- en dr-leden Wanica worden getraind
31 Oct 2015, 14:32
foto
Districtscommissaris Roline Samsoedien.


Ressort- en districtsraadsleden van het district Wanica zullen de komende weken getraind worden in regionale wetgeving door een team van het ministerie van Regionale Ontwikkeling. De rr-leden worden eerst getraind. Daarna de dr-leden. In de laatste sessie komen beide groepen bij elkaar, want dan zal de training gaan over inkomsten en uitgaven van het district. Dit zegt districtscommissaris van Wanica, Roline Samsoedien, aan Starnieuws.

Samsoedien merkt op dat niet alle dr- en rr-leden weten hoe ze moeten meewerken om een districtsplan tot stand te helpen brengen. Ook is het belangrijk dat ze moeten weten hoe hoorzittingen er aan toe gaan en hoe zij zich moeten opstellen. Daarnaast is het belangrijk om de stem van het volk aan te horen en deze zo juist mogelijk weer te geven, stelt Samsoedien.

Het district Wanica telt 21 dr- en 111 rr-leden. “Van de 21 dr-leden is er maar één die uit de NDP afkomstig is. Maar, ik moet meegeven dat we erg prettig met elkaar samenwerken. Dit komt, doordat we allemaal werken aan de vooruitgang van het district en dit stellen we centraal,” zegt Samsoedien trots.
Ook is de dc bezig te werken aan het verfraaien van het district. Dit gaat vanwege de beperkte middelen niet zo vlot. Binnenkort zal het district overgaan tot de speciale, donker blauwe, vuilniszakken voor de vuilophaal. Dit project zal dan wel wat centjes laten rinkelen in de districtskas van Wanica.


Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May