Miranda: Leveranciers moeten vervallen producten ophalen
30 Oct 2015, 09:42
foto
Districtscommissaris Jerry Miranda.


Bij de sluiting van Best Mart en vijf andere supermarkten in Paramaribo-noord is gebleken dat vervallen producten in het magazijn worden bewaard. "Wij zullen leveranciers van goederen aanschrijven dat winkeliers in problemen komen als er vervallen producten worden aangetroffen," antwoordt districtscommissaris Jerry Miranda van Paramaribo-noordoost op een vraag van Starnieuws.

De bestuursdienst heeft samen met het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) en de Economische Controledienst actie ondernomen, nadat er klachten waren ingediend van vervallen producten. Deze supermarkten zijn gesloten totdat alles in orde is bevonden. Het BOG zal de winkels opnieuw controleren. Pas als er groen licht wordt gegeven, zullen de zaken weer de deuren mogen openen.

Miranda zegt dat bij nader onderzoek de eigenaar van Best Mart heeft aangegeven dat de spullen in het magazijn die in een freezer waren, niet bestemd waren voor verkoop. Dit geldt ook voor vervallen producten die in het magazijn van supermarkten zijn aangetroffen. De supermarkt-eigenaren hebben aangegeven dat de spullen niet voor verkoop bestemd waren, maar de leverancier moest ze ophalen. Om te voorkomen dat verrotting plaats zou vinden, worden deze koel bewaard. Daarnaast waren er ook vervallen producten op de schappen aangetroffen.

De dc benadrukt dat winkeleigenaren moeten nagaan wat de vervaldatum is van spullen die worden verkocht. Ook zijn er klachten dat winkeliers 's avonds de stekker van de freezers uittrekken om zo elektriciteit te besparen. Dit is ook gevaarlijk, omdat ingevroren etenswaren niet op de juiste temperatuur worden bewaard. De voorlichting en de controle zullen opgevoerd moeten worden, benadrukt Miranda.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May