Politiemannen ingesloten voor aannemen smeergeld
29 Oct 2015, 20:49
foto


Twee politiemannen zijn in verzekering gesteld door de afdeling Onderzoek Personeelszaken (OPZ) van het Korps Politie Suriname. Agent Videsh J. heeft op 24 oktober een overtreder geverbaliseerd. Zijn collega Gregory A. benaderde de overtreder met de mededeling dat de geldboete vervallen verklaard kan worden indien hij een toegift ontvangt. Deze handeling pleegde hij in samenspraak met zijn collega Videsh J. De overtreder deed zijn beklag bij OPZ.

Starnieuws verneemt dat de politieagenten op heterdaad zijn betrapt. De overtreder die zijn beklag deed bij OPZ, kreeg te horen dat hij de betaling moest doen opdat de politieagenten konden worden ontmaskerd. Op het moment toen het smeergeld werd aangenomen, werden de politiemannen gearresteerd. De wetsdienaren wilden SRD 150 onder de tafel hebben. Het gaat om agenten van het bureau Keizerstraat. De man die de steekpenning moest betalen had door rood gereden.

Deze politiemannen hebben door hun handelingen het imago van de politieorganisatie ernstig geschaad, staat in een bericht van de afdeling Public Relations. De ambtenaar die opzettelijk met misbruik van zijn functie of positie iets doet of nalaat iets te doen ten einde voordeel voor hem of een ander te verkrijgen, wordt gestraft (artikel 429a. Wetboek van Strafrecht).

Op de samenleving wordt een dringend beroep gedaan om melding te maken van gevallen, waarbij politiemannen zich schuldig maken aan soortgelijke handelingen. Personen die meewerken met dit soort praktijken zijn eveneens strafbaar.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May