Miguel Cronie: Voetballers moeten worden verzekerd
29 Oct 2015, 17:08
foto
Waarnemend onderdirecteur, Mitchell Kisoor, van Sportzaken op bezoek bij Miguel Cronie. (Foto: René Gompers)


Miguel Cronie, de zwaar geblesseerde interlandvoetballer kan zijn emoties niet langer bedwingen. Met tranen over zijn wangen pleit hij dat voetballers, in het bijzonder de interlandspelers, verzekerd worden. “We moeten tenminste de garantie hebben dat als er iets mocht gebeuren naar ons wordt omgekeken.” Cronie heeft vanmiddag thuis bezoek gehad van het ministerie van Sport & Jeugdzaken.

Het ministerie heeft hulp toegezegd aan Cronie. “Ik ben hier om de situatie van Cronie op te nemen en te rapporteren aan de minister,” deelt waarnemend onderdirecteur, Mitchell Kisoor mee aan de aanwezige pers. “De vorm en de mate waarin de hulp komt, wordt door de minister bepaald. Vast staat dat het ministerie inkomt om Cronie op welke manier dan ook te helpen.” Kisoor is ook voetballer en een goede vriend van Cronie. Kisoor kwam vaker in als de emoties teveel werden voor zijn makker.

Cronie is zes maanden geleden tijdens een oefeninterland tegen buurland Guyana geblesseerd geraakt: een dubbele beenbreuk na een gemene overtreding van de Guyanees Clive Nobrega. Hij is aan een vijfde operatie toe. “Niet dat ik de Surinaamse artsen wil passeren maar ik denk dat ik in het buitenland meer kans heb dat ik weer normaal ga lopen” deelt een zichtbaar teleurgestelde Cronie mee. Kisoor merkt op dat de situatie van zijn voetbalmakker heel duidelijk laat zien dat heel veel niet op zijn plaats is in de Surinaamse voetballerij. De spelers zijn lijfelijk niet verzekerd. “Heel veel organisaties, ik denk ook het ministerie hebben hierin tekortgeschoten” merkt hij op.

Er is ondertussen een inzamelingsactie voor Cronie gestart. De Surinaamse Voetbalbond betaalt de kosten van de operaties en van zijn thuisploeg Leo Victor geniet hij alle steun. “ik vind dat we beter gewaardeerd moeten worden,” pleit Cronie. “We moeten tenminste verzekerd zijn. Vandaag ben ik het, morgen kan het een scholier zijn, wat gaan we dan doen? Misschien ligt het ook aan ons voetballers. We moeten een eenheid gaan worden en zeggen dat als we niet verzekerd zijn gaan we niet voetballen. Zonder de spelers is er geen SVB.” Voor Cronie is belangrijk dat hij tenminste weer normaal kan lopen. “Ik blijf geloven in de Almachtige dat alles weer goed komt met mij,” snikt hij. “Het is zwaar, ik heb voor mijn land gespeeld, ik heb altijd mijn best gedaan want als we verloren waren het niet de voetballers die verloren hadden maar had Suriname verloren.”

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May