Personeel HI denkt na over resultaatgericht management
30 Oct 2015, 02:11
foto
De HI-medewerkers bij een groepsdiscussie tijdens de changemanagement-sessie. (Foto: HI)


Het ministerie van Handel en Industrie (HI) is als eerste ministerie gestart met een changemanagement-sessie. Het is de bedoeling dat de sessie ertoe leidt dat de rol van HI voor het land verduidelijkt wordt en dat er een resultaatgericht systeem komt voor voortdurende economische groei en ontwikkeling in Suriname.

Minister van HI, Sieglien Burleson, zei bij de opening van deze sessie, dat het ministerie een plan ontwikkelt dat gezamenlijk door de leiding en andere medewerkers moet worden uitgevoerd. Bij het veranderingsproces dat de hele overheid moet ondergaan wil HI een trekkersrol spelen. “You’re in the leading role”, gaf zij de medewerkers mee.

Tijdens de groepsdiscussies zijn 11 kernwaarden, waaronder visionair leiderschap, klantgerichte uitmuntendheid, management gericht op innovatie, waardering voor medewerkers en partners, een lerende organisatie en focus op resultaten en waardecreatie besproken. Deze 11 kernwaarden waren vooraf uitgelegd door Dennis de Keyser. Uiteindelijk zullen drie kernwaarden worden gekozen, die de waarden zullen zijn, waaraan HI zich zal committeren.

De medewerkers waren het er unaniem over eens dat het een leerzaam moment is om samen na te denken over de nieuwe rol van HI. De changemanagement-sessie duurt van 28 tot en met 30 oktober 2015, zegt HI.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May