China schenkt US$ 60.000 aan Buitenlandse Zaken
29 Oct 2015, 00:53
foto
Ambassadeur Yang Zigang van de Volksrepubliek China overhandigt een cheque van US$ 60.000 aan minister Niermala Badrising van Buitenlandse Zaken.


De Chinese ambassade heeft US$ 60.000 gedoneerd aan het ministerie van Buitenlandse Zaken. Het geld wordt gestopt in de "verbetering en uitbreiding van de ICT elementen wat onder andere zal bijdragen aan de efficiëntie van Buza intern, het diplomatisch werk en de ‘outreach’ naar andere landen,” geeft Buza minister Niermala Badrising aan.

De cheque is woensdag op het ministerie door ambassadeur Yang Zigang overhandigd aan Badrising. De donatie volgt na ‘goede gesprekken’ tussen het ministerie, de ambassadeur en een delegatie uit China. De delegatie is de ‘status quo’ van de verschillende Chinese projecten in Suriname komen bekijken. De Chinezen zijn tevreden en is er nog meer steun toegezegd aan lopende en nieuwe projecten deelt de ambassadeur mee.

Voordat de cheque is overhandigd, hebben Badrising en Yang in bijzijn van de Chinese delegatie een paar stukken ondertekend. Hiermee is de basis gelegd voor de bouw van de 1000 woningen die een week geleden zijn gedoneerd door China. De ambassadeur merkt op dat de relatie tussen Suriname intensiever wordt en wederzijds voordeel oplevert. “We doneren weliswaar wat ‘grants’ bij de verschillende projecten maar de steun die we krijgen van Suriname, hier en internationaal is bijzonder en kostbaar. Dat stellen wij zeer op prijs.”

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May