Stichting Vroege Stimulatie Crèche viert 35-jarig bestaan
29 Oct 2015, 11:09
foto


De Stichting Vroege Stimulatie Crèche viert vrijdag haar 35-jarig bestaan met een feestelijke bijeenkomst op haar Dagcentrum Anniecrèche. Het thema voor het jubileumjaar is ‘van opvang naar therapeutisch centrum’. Naast de feestelijke start van haar jubileumactiviteiten heeft de Stichting in november een ‘family day’ voor ouders en kinderen gepland en in mei 2016 staat een reünie met ouders van oud leerlingen op het programma.

Een nieuwe uitdaging voor de stichting is om ook een tweede dagcentrum op te zetten. Het dagcentrum wordt op dit moment dagelijks door 35 kinderen bezocht. Door middel van een speciaal programma wordt met de kinderen doelgericht gewerkt om hen in hun ontwikkeling te stimuleren. Sommige kinderen maken tot hun 8e jaar gebruik van het dagcentrum, andere kinderen kunnen al eerder een overstap maken naar een andere instelling of school.

De stichting werd in oktober 1980 opgericht en in dat jaar werd ook gestart met een dagopvang voor kinderen met een verstandelijke (en vaak ook lichamelijke) beperking in de leeftijdsgroep van 0-8 jaar. Naast de vaste begeleidsters voor de vier groepen, zijn er bij het dagcentrum onder meer ook een logopediste, een fysiotherapeute en een psychologe die deel uitmaken van het begeleidingsteam, zegt algemeen manager Annette Bruggeman.

Het dagcentrum Anniecrèche, officieel dus Stichting Vroege Stimulatie Crèche, is een neutrale, niet gouvernementele organisatie (ngo). De exploitatiekosten worden grotendeels door de stichting betaald. Ouders betalen voor het dagcentrum een maandelijkse bijdrage. Verder geeft de overheid op jaarbasis subsidie. Deze inkomsten zijn echter niet voldoende om alle zorg te bieden die er nodig is. Zonder ook de (vaste) donateurs en de bijdragen vanuit het bedrijfsleven, zou het dagcentrum op de huidige manier niet in stand kunnen worden gehouden, geeft Bruggeman aan.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May