Commissie evaluatie naschoolse opvang belooft eerlijk rapport
28 Oct 2015, 22:03
foto
Minister Robert Peneux van MinOWC met leden van de commissie evaluatie Naschoolse Opvang en Begeleiding. (Foto: MinOWC)


Het project Naschoolse Opvang en Begeleiding wordt geëvalueerd. Minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft maandag de commissie die de evaluatie zal doen, geïnstalleerd. Het eindrapport van de werkgroep onder voorzitterschap van Roy de Miranda zal aan president Desi Bouterse worden aangeboden.

De commissie zal nagaan als de Naschoolse Opvang en Begeleiding heeft geleid tot positieve leerresultaten op de basisscholen. Per school moet worden nagegaan welke leerlingen consequent meededen en als hun resultaten wel beter zijn geworden. Niet alle leerlingen van de deelnemende scholen hebben verplicht deelgenomen aan het project. De werkgroep moet ook nagaan hoe groot de schulden zijn, die in de loop van de uitvoering van het pilotproject zijn gemaakt. Het rapport van dit onderzoek zal ook ter beschikking worden gesteld van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur.

Er moet verder worden nagegaan op welke scholen de uitvoering van het project dringend vereist is. “We moeten zoeken naar de rode scholen. Scholen dus waar de leerprestaties het slechtst zijn. Jullie moeten ze dan ook vragen in welke vorm zij de Naschoolse Opvang uitgevoerd willen zien. Zo krijgen we een beeld wat de wens uit het veld is,” gaf Peneux de commissieleden mee.

De werkgroep telt vijf leden. Peneux zegt een zo neutraal mogelijke werkgroep te hebben ingesteld, om te voorkomen dat eigen belangen worden behartigd. De Miranda beloofde een eerlijk rapport te zullen samenstellen met aanbevelingen die onmiddellijk toegepast kunnen worden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May