Personeel huize Betheljada in beraad
28 Oct 2015, 16:02
foto
De actievoerende werknemers vanmorgen voor de poort van huize Betheljada.


Het personeel van huize Betheljada heeft het werk vanmorgen vroeg neergelegd. De ontevreden werknemers blijven in beraad en komen morgen weer bijeen om hun verdere stappen te bespreken. In huize Betheljada worden kinderen met een meervoudige handicap opgevangen.

Geen transparantie bij het leidinggeven, normen en waarden worden niet in acht genomen en lotsverbetering, zijn de redenen die de werknemers tot actie hebben gebracht. De Werknemers Bond Betheljada heeft inmiddels de actie overgenomen.
Bondsvoorzitter Rodney Oldenstam zegt aan Starnieuws dat de perikelen bij het tehuis niet nieuw zijn. Als sinds 2013 timmert de bond aan de weg. “Het personeel heeft vanaf 2013 geen salariscorrectie gezien en blijkt het onmogelijk te zijn om te werken met deze directie,” verwoordt hij de onvrede van zijn leden.

Bij eerdere acties zijn bond en directie bij de Bemiddelingsraad beland. “Nu zijn we nog verder van huis,” stelt Oldenstam, die zegt dat er andere wegen zijn om dit probleem op te lossen. In elk geval komen de werknemers op dagbasis bij elkaar om de verdere ontwikkelingen te bespreken. Tot dan blijven ze in beraad.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May