Kommer en kwel voor Miguel
27 Oct 2015, 17:19
foto
Miguel Cronie in het ziekenhuisbed na zijn vierde operatie. (Foto's: Stg. Equal Opportunities for All)


Miguel Cronie, die bijkans zes maanden geleden tijdens een oefeninterland tegen buurland Guyana een dubbele beenbreuk opliep, na een gemene overtreding van de Guyanees Clive Nobrega, heeft inmiddels zijn vierde operatie achter de rug. De vooruitzichten blijven somber, want het beoogde resultaat is niet behaald. Er is namelijk geen verandering gekomen in de stand van het been; hem wacht een vijfde operatie.

Na vier operaties in Suriname met een onbevredigend resultaat, streven de stichting 'Equal Opportunities for All', het Jeugdparlement en stichting 'Sociaal en sportontwikkeling Para' ernaar om Miguel voor verdere behandeling naar het buitenland te sturen. De behandelende specialist heeft zijn medewerking toegezegd bij dit vervolgtraject, echter heeft hij zich ook laten ontvallen dat er nog een openstaande rekening is die voldaan moet worden. Verwoede pogingen van de stichting ten spijt, kon de verantwoordelijke bij de Surinaamse Voetbal Bond niet bereikt worden voor commentaar. Hoe hoog de rekening is, wil de arts niet kwijt, maar hij stelt zich wel op het standpunt dat de toegezegde medewerking afhankelijk is van de betaling door de moederorganisatie.

Om niet nog meer kostbare tijd te verliezen, zullen de samenwerkende organisaties fundraisingsactiviteiten ontplooien, om de kosten die gepaard gaan met Miguel's behandeling in het buitenland, te kunnen dekken. Er is een Facebookpagina aangemaakt waarop de te houden activiteiten geplaatst zullen worden. Weer kunnen voetballen behoort naar het zich laat aanzien, niet meer tot de mogelijkheden, maar laten we niets nalaten om Miguel's situatie te verbeteren.


Stg. Equal Opportunities for All
M. Sumter, voorzitter

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May