Politie wil drugs in postpakketten tegengaan
26 Oct 2015, 20:34
foto
Vertegenwoordigers van postbedrijven krijgen informatie over postpakketten waarin drugs is verpakt. (Foto: KPS)


Er gaan nog teveel pakketten waarin drugs is verwerkt in producten naar het buitenland, vooral naar Nederland. De Afdeling Narcotica Brigade wil deze levendige handel terugdringen en heeft daartoe voorlichtingssessies gehad met postbedrijven.

De Narcotica Brigade wil een bewustwordingsproces op gang brengen over drugs in postpakketten. De afdeling Public Relations van de politie zegt dat de Narcotica Brigade mensen die soms onbewust worden misbruikt om een doos te posten of aan te bieden waarin drugs zit, wil behouden voor het gevaar dat achter deze handeling schuilt.

Vaak wordt de drugs zodanig verwerkt dat het niet te zien is met het blote oog. Cocaïne wordt op verschillende manieren uit het land gesmokkeld, zegt de politie. Het omzetten van de cocaïne in vloeibare vorm waarna deze wordt verwerkt in producten is één van de meest voorkomende manieren. Ook het misbruiken van identiteitsbewijzen van derden is een nieuw fenomeen.

De politie heeft de vertegenwoordigers van de postbedrijven gevraagd erop toe te zien dat de aanbieders van postpakketten geen valse identiteitsbewijzen gebruiken en dat de aanbieder ook daadwerkelijk degene is die staat op het identiteitsbewijs. Wanneer aanbieders merken dat hun doos niet op de plaats van bestemming is gekomen, doordat de douane bij visitatie deze heeft onderschept, komen zij terug naar het postbedrijf om de medewerkers te bedreigen. Medewerkers moeten dan terstond aangifte van bedreiging doen, adviseert de politie.

De postbedrijven zijn gevraagd om mee te werken aan de strijd tegen de drugshandel. Op de gemeenschap doet de politie een beroep voorzichtig te zijn bij het aanbieden van een pakket voor derden bij postbedrijven. “Als aanbieder bent u verantwoordelijk voor het pakket, dus ook voor de inhoud.”
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May