OM positief over werksessies met minister Van Dijk-Silos
26 Oct 2015, 03:47
foto
Waarnemend procureur-generaal Roy Baidjnath Panday


Het Openbaar Ministerie (OM) is positief gestemd over het resultaat van de werksessies die gehouden zijn het afgelopen weekend met minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie en Politie en haar staf. Dit deelt waarnemend procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath Panday mee aan Starnieuws. De sessies vonden plaats te Overbrigde in het district Para.

"Het OM heeft de sessies met het team van de minister als zeer nuttig en constructief ervaren," zegt Baidjnath Panday. Het OM was vertegenwoordigd door personen in alle lagen van het instituut. Vervolgingsambtenaren, parketsecretarissen en hoofden van administratieve units hebben deelgenomen aan de sessies.

De waarnemend pg geeft aan dat de 'brainstorming' verliep volgens het model van een swot-analyse. De sterke kanten, zwaktes, kansen en bedreigingen zijn aan de orde gekomen. "Er zijn topics blootgesteld die voor de minister belangrijk zullen zijn voor verwerking in het te ontwikkelen meerjaren strategisch beleidsplan," stelt Baidjnath Panday.

Het OM heeft onder begeleiding van de BDO issues benoemd die als zwaktes en bedreigingen voor de organisatie worden aangemerkt. De pg merkt op dat de sterke zijden van het OM verder zullen worden versterkt. De kansen voor het instituut ter realisering van de geformuleerde doelen middels programma's en projecten zullen bijdragen tot versterking van het OM, legt het hoofd van het vervolgingsapparaat uit.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May