IMT een maatje te groot voor Papatam
26 Oct 2015, 02:33

Landskampioen Inter Moengo Tapoe bleek zondag een maatje te groot te zijn voor Papatam. In het Papatam Stadion te Albina werd het team van Papatam met 4-0 overmeesterd.

De twee ploegen kwamen elkaar in poule Oost in het kader van de SVB/Assuria bekercompetitie tegen. De regerende kampioen heeft vooral in het laatste kwartier van de wedstrijd bewezen dat ze een klasje hoger voetbalt.
Na ongeveer 20 minuten spelen, trapte Jungelo Brunswijk uit een dieptepass de bal richting het doel. De doelman van Papatam kwam goed uit zijn doel en de rebound kwam tegen het lichaam van Brunswijk aan. De bal veranderde van richting en kwam bij Saviero Gazon terecht die met een lobbal 1-0 aantekende voor IMT.

Papatam bleef stand houden na deze achterstand en werd vooral met de hoekschoppen gevaarlijk. Een bal van Giovanni Waal van IMT werd nog op de doellijn gered. De doelman van Papatam heeft ook een mooie voorzet van de voet van Gazon, verwerkt tot Corner. Niet lang hierna kreeg Waal een goede pass van Yves Vlijter vanuit het midden. Hij nam het goed mee en met een schuiver noteerde hij 2-0. Aan de andere kant kon IMT moeilijk antwoord vinden op de goed genomen vrije trap van Denzil Pinial. Papatam zette aan het begin van de tweede helft goed druk op de verdediging van IMT. Haastig spel maakte dat niet succesvol kon worden afgerond.

Ook de aansluiting kwam maar niet. Vitorino Pinas bewees zijn klasse en kon met een verre bal in de rechterhoek van de doelman, 3-0 in trappen.
Wensly Biaka van Papatam kreeg nog een goede kans om een doelpunt te maken voor Papatam. Zijn inzet op rechts verdween voorlangs het doel. Ook het laatste doelpunt van IMT was een loeier.
Een rebound kwam op de schoen van Gazon. Met een volley kogelde hij het vierde doelpunt binnen en bepaalde zo de eindstand in deze ontmoeting.

In Poule Oost hielden TOK en SV Notch het doel schoon (0-0).