Frank Cameron gekozen tot laureaat
25 Oct 2015, 17:36
foto
Frank Cameron


Frank Cameron is door de drie Rotary clubs in Suriname gekozen tot Laureaat voor de Vocational Excellence Award 2015. Met deze onderscheiding wensen de Rotary Clubs hun erkentelijkheid uit te spreken voor de betekenisvolle rol en Lifetime Achievement van Cameron op het gebied van Welzijn en Zorg in Suriname. De award wordt woensdagavond uitgereikt.

De jury motiveert haar keuze onder meer met de volgende passages:
- Cameron zet zich ruim 35 jaar in voor jeugd en mensen met een beperking in
Suriname.
- Hij is de oprichter, directeur en motor achter de Stichting Ontspanningsoord
Gehandicapte Kinderen (SOGK), nu het ‘Frank Cameron Centrum voor Opleiding en Ontwikkeling voor Mensen met een Beperking’. Met de oprichting van dit centrum heeft hij het voor kinderen met een beperking mogelijk gemaakt toegepast onderwijs te genieten en sport te beoefenen. Een groot aantal van de pupillen van het SOGK is in het arbeidsproces terecht gekomen.
- Naast het SOGK heeft hij ook ‘Special Olympics Suriname en de ‘Paralympics Suriname’ opgericht. Hiermee heeft hij ook de sport voor deze doelgroep een speciale plek gegeven en naar een internationaal niveau gebracht.
- Cameron is ook Chairman van de Special Olympics Caribbean Counsel en
Counselmember van Special Olympics North America.
- Cameron zet zich ook al jarenlang in voor de ontwikkeling van de muziek in
Suriname. Hij is de oprichter en huidige voorzitter van de Stichting ter Bevordering van Kunst en Cultuur in Suriname die het componisten festival ‘Suripop” organiseert.

De doorslag voor de verstrekking van de Vocational Excellence Award 2015 aan Frank Cameron is:
- Dat hij zich vanuit zijn professionele loopbaan en in zijn vrije tijd al ruim 35 jaar inzet voor de mens met een beperking in Suriname.
- Hij zich gericht heeft op het creëren van ontplooiingsmogelijkheden voor mensen met een beperking en hen een eerlijke kans op onderwijs, ontspanning en sport heeft geboden.
Hij een unieke koppeling tot stand heeft gebracht tussen onderwijs, sport en welzijn van de mens met een beperking.
- Hij mogelijkheden heeft gecreëerd voor atleten met een beperking om op internationaal niveau sport te beoefenen.
Hiermee is Frank Cameron de verpersoonlijking van het motto van de Rotary: Service Above Self
De Rotary Vocational Excellence Award (Rotary VEA) is een onderscheiding die jaarlijks door de drie Rotary Clubs van Suriname wordt toegekend aan een persoon, die zich in de uitoefening van zijn of haar beroep (vocation) op uitzonderlijke wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor de Surinaamse gemeenschap. Aan de toekenning van de Rotary VEA gaat een toetsing vooraf waarbij wordt nagegaan in hoeverre de genomineerde als burger van Suriname invulling heeft helpen geven aan de beginselen van de Rotary. Doorslaggevend is daarbij of betrokkene met zijn of haar werk een significante bijdrage heeft geleverd aan het algemeen belang van Suriname. Ook de wijze waarop betrokkene zijn of haar beroep uitoefent en de daarbij door hem of haar gehanteerde professionele en ethische standaarden worden in het oordeel
meegewogen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May