40 jaar Srefidensi wordt niet uitbundig gevierd
25 Oct 2015, 02:47
foto
Minister Mike Noersalim wenst Henk Herrenberg, voorzitter commissie 40 jaar Srefidensi, succes toe.


Anders dan in 2010 is er dit keer niet genoeg geld om 40 jaar Srefidensi uitbundig te vieren. Dit kwam naar voren bij de installatie van de commissie belast met de viering van de Onafhankelijkheidsdag. Daarnaast heeft de commissie heel weinig tijd om activiteiten te organiseren naar de grote dag toe. De commissie is vrijdag geïnstalleerd op het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza). Henk Herrenberg is voorzitter van deze commissie.

Biza minister Mike Noersalim merkt op dat de commissie eerder geïnstalleerd had moeten worden. Hij drukte de commissieleden op het hart om rekening te houden met de 'periode van economische recessie met als gevolg budgettaire beperkingen' bij het uitbrengen van hun adviezen en voorstellen. “Maar veertig jaar Srefidensi kunnen we niet ongemerkt voorbij laten gaan,” voegt hij er aan toe.

Herrenberg zegt dat ondanks de beperkingen goed werk verricht zal worden. “Uiteraard houden we er rekening mee dat we niet zoveel financiële middelen hebben om te dansen, te feesten en te eten. Deze commissie gaat zich meer bezighouden met de historische kant van veertig jaar Srefidensi. We gaan meer thema avonden hebben en onder andere praten over de onafhankelijkheid,” geeft Herrenberg aan.

Herrenberg heeft geen probleem met de late installatie. “Geen nood,” zegt hij. “Het jubileumjaar begint op 25 november. We hebben nog een heel jaar tot 25 november 2016. Wat is gebeurd, is dat we in de aanloop naar de komende Srefidensi, niet veel dingen hebben kunnen doen. Die kunnen we inhalen door echt snel te mobiliseren zodat we met die ‘owru yari’ nog wat doen. Maar we kunnen nog heel wat doen in het jaar dat voor ons ligt.”
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May