Minister JusPol snijdt bestuur STKM de pas af
23 Oct 2015, 14:02
foto


De Stichting Toezicht Keuring Motorrijtuigen (STKM), onder leiding van Leo Brunswijk, is niet meer bevoegd handelingen te plegen. Minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie en Politie (JusPol) heeft een vandaag een interim bestuur geïnstalleerd dat belast wordt met het toezicht op keuring van motorrijtuigen. Het ministerie kon op basis van de statuten van STKM niet ingrijpen. Daarom is er een nieuwe stichting opgericht.

Minister Van Dijk-Silos bevestigt tegenover Starnieuws dat zij een interim bestuur onder leiding van de jurist Eloa van der Hilst heeft benoemd. Zij deelt mee dat op basis van de statuten van STKM het ministerie niet kan ingrijpen. Daarom is ervoor gekozen om een nieuwe stichting te belasten met het toezicht. STKM is verboden om langer op te treden als toezichthouder.

De bewindsvrouw zegt dat er sterke aanwijzingen zijn dat niet op de juiste manier omgesprongen wordt met financiën. Er is ook kritiek op de wijze waarop het toezicht wordt uitgeoefend. De minister zal de Centrale Landaccountantsdienst (CLAD) inschakelen voor controle. De kwestie is ook al onder de aandacht gebracht van de procureur-generaal.

Het interim bestuur zal een evaluatie plegen. Er zijn ook indicaties dat auto's die niet veilig zijn voor deelname in het verkeer, goedgekeurd zijn door keuringsinstanties. De vergunning van keuringsbedrijven die zich niet hebben gehouden aan richtlijnen, zal worden ingetrokken, kondigt de minister aan.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May