Pocornie: Gran Swietdjaarie voor beleving pracht natuur
24 Oct 2015, 13:13
foto
De swimmingpool van Gran Swietdjaarie met pinahutten eromheen.


Ondernemer Roy Pocornie is blij dat zijn lang gekoesterde wens nu in vervulling is gegaan. Hij zal op 30 oktober het bospark Gran Swietdjaarie openstellen voor het publiek. Op de oude plantage Kweeklust te Para heeft hij een bospark aangelegd. Pocornie biedt geïnteresseerden een unieke kans om middenin de prachtige natuur een vakantiehuis, waarvoor ze een perceel kunnen huren, te bouwen op de voormalige plantage Kweeklust.

De soft launch voor genodigden was op 17 oktober. In de visie van Pocorni beleven veel Surinamers te weinig wat de echte natuur in dit prachtige land hen te bieden heeft. Voor hem een reden om dit bewustzijn te vergroten en een bospark op Kweeklust aan te gaan leggen waarin de nadruk op de natuur is komen te liggen, zonder de oude plantage geweld aan te doen.

Op zo’n 35 km van Paramaribo is hij ongeveer drie jaar geleden begonnen met het realiseren van zijn idee. Gaandeweg zijn de oorspronkelijke plannen wat verruimd en is er ook rekening gehouden met recreatieve aspecten voor dagrecreanten. Er is intussen een zwembad, gevuld met bronwater, aangelegd met daar omheen een aantal pinahutten.

Pocornie wil de bezoekers kennis laten maken met wat hij een 'wereldkeuken' noemt en heeft daarvoor een culinaire kunstenares aangetrokken met wiens hapjes de genodigden voor de soft launch op 17 oktober al kennis konden maken.
Zijn hoofddoel met Gran Swietdjaarie is om zich op meerder gebieden te onderscheiden en het tot nu toe gebruikelijke recreatieve patroon te doorbreken in een omgeving waar de prachtige natuur van Suriname op nummer 1 staat, maar waar de gasten ook het nodige comfort geboden wordt.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May