Peneux bespreekt mogelijkheden ICT in Onderwijs
22 Oct 2015, 00:53
foto
De delegatie van Telesur, Apura Networks en Piedata op bezoek bij minister Peneux. (Foto: MinOWC)


Minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC), heeft met een delegatie van Telesur, Apura Networks en Piedata van gedachten gewisseld over het belang van ICT in het onderwijs. De bedrijven hebben aangegeven welke mogelijkheden zij kunnen bieden voor ICT-innovaties in het onderwijs.

Telesur-directeur Dirk Currie deelde mee dat donderdagmorgen een presentatie zal worden gehouden in het TMIL-gebouw op het complex van de Anton de Kom Universiteit van Suriname. Er zal volgens hem aangegeven worden wat de volgende stappen zullen zijn op het gebied van ICT- innovaties. Peneux heeft de delegatie voorgehouden dat hij de workshop zal bezoeken.

Peneux heeft de delegatie voorgehouden dat hij onder de indruk is van wat de bedrijven kunnen presteren op het gebied van ICT. Hij zegt zijn medewerking zeker te zullen verlenen aan de drie bedrijven, indien er projecten uitgevoerd zullen moeten worden op het gebied van ICT-vernieuwingen voor het onderwijs. Hij geeft te kennen dat het ministerie reeds bezig is met het trainen van leerkrachten op het gebied van ICT. Een samenwerking die internationaal van aard is tussen het MinOWC, IOL en The Institute waarvan het 2e leerjaar 28 oktober officieel zal aanvangen.

De infrastructuur van scholen op het gebied van ICT zal ook in orde worden gemaakt. Niet alle scholen beschikken volgens de bewindsman over een internet verbinding en dat zal volgens hem ook worden aangepakt. Het ministerie is met verschillende partners in gesprek oplossingsmodellen te bespreken voor het aanpakken van de ICT infrastructuur.

De Telesur-directeur is van mening dat het noodzakelijk is dat ICT in het Surinaams onderwijs naar een internationaal niveau moet worden opgekrikt. Hij geeft aan dat educatie steeds aan het veranderen is, vandaar dat het belangrijk is dat jongeren op zeer jonge leeftijd leren hoe zij moeten omgaan met de nieuwste ontwikkelen binnen het ICT gebeuren. Currie geeft te kennen dat TELESUR en TMIL innovaties op het gebied van ICT zullen blijven stimuleren.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May