Kirpalani investeert ruim US$ 11 miljoen in Super Store
17 Oct 2015, 00:52
foto
De oudste medewerkster in jaren legt de eerste steen voor de bouw van Kirpalani Super Store.


Kirpalani zal ruim US$ 11 miljoen investeren voor het opzetten van een Super Store, waarvan de eerstesteenlegging vrijdag heeft plaatsgevonden. De recente diefstal van meer dan SRD 4 miljoen en grote bedragen in US dollars en euro's zal er niet voor zorgen dat stagnatie of demotivatie zal plaatsvinden.

De moeilijke economische situatie heeft er evenmin toe geleid dat de plannen voor de bouw van de Super Store in de ijskast werden gestopt. Shyam Kirpalani blikte even terug op de periode ruim 79 jaar terug, toen de winkel in een houten gebouw gehuisvest was. Na ettelijke aanpassingen vond in 2000 de laatste verbouwing plaats. Daarna verhuisde een deel van de winkel naar de Johan Adolf Pengelstraat, toen nog de Wanicastraat. Het zuiden (van Paramaribo) bleek erg ingenomen met deze stap. Echter begon de ruimte zodanig krap te worden, dat ‘we have no space’ een klassiek gezegde werd van Kirpalani.

Het tekort aan ruimte resulteerde erin dat vier jaar terug de plannen voor een nieuw gebouw aan de Koningstraat ontstonden. Echter werd even getwijfeld vanwege de slechte economische situatie. Immers, het is te verwachten dat de verkopen zullen afnemen en de kosten zullen stijgen. Toch werd besloten het werk te starten. Kirpalani sprak de hoop uit dat na twee jaren weer een opleving zal zijn in de samenleving, reden waarom besloten is om toch deze investering te plegen.

Na de eerstesteenlegging en de onthulling van het naambord door Mukesh Dayaldasani, mocht de oudste medewerker in dienstjaren de traditionele eerste steen leggen. Als architect is het bedrijf KDV ingehuurd, terwijl het bouwbedrijf RCM belast is met de bouwwerkzaamheden. De winkel zal 10.000 m2 beslaan en is net zo groot als alle winkels van Kirpalani bij elkaar. Het gebouw reikt van de Johan Adolf Pengelstraat tot de Koningstraat. Op de begane grond is het parkeerterrein geprojecteerd en de winkel komt daarboven. De bouw zal ongeveer twee en een half jaar in beslag nemen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May