Engels als pilot op Arya Dewaker basisscholen
17 Oct 2015, 04:38
foto
Minister Robert Peneux van MinOWC bij de introductie van het vak Engels in het basisonderwijs van de SSG Arya Dewaker. (Foto: MinOWC)


Leerlingen van Arya Dewaker basisscholen krijgen vanaf gisteren Engels op school. Het boekje ‘English Parrots’ dat bij de lessen gebruikt zal worden, zit volgens minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) didactisch goed in elkaar. Peneux is erg ingenomen met het initiatief van de Stichting Scholengemeenschap (SSG) Arya Dewaker om Engels in het curriculum op te nemen.

“Arya Dewaker heeft getoond dat zij ondanks de weinige middelen die er waren, heel creatief is geweest”, zegt Peneux. Hij geeft aan dat er een evaluatie van het basisonderwijs moet plaatsvinden om na te gaan hoeveel uren les per vak worden verzorgd. Het vak Science moet volgens de bewindsman ook ingevoerd worden, zodat leerlingen later vaker voor een technisch beroep kiezen.

Een onderwijsdeskundige, die samen met de leerkrachten van Arya Dewaker het werkboek ‘English Parrots’ heeft samengesteld, zegt dat Engels een vereiste is om optimaal te participeren binnen de Caricom. De methode houdt rekening met de belevingswereld van het Surinaamse kind. Soenderpersad Hanoeman, voorzitter van de Stichting Scholengemeenschap geeft aan dat het een taak is van leerkrachten om kinderen te vormen. “We worden geboren met een portie intelligentie, dus leerkrachten moeten ervoor zorgen dat intelligentie bij de kinderen in stand wordt gehouden en zich verder ontwikkelt.”
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May