Duiker ook in hoger beroep niet in vrijheid gesteld
16 Oct 2015, 16:19
foto


Ook in hoger beroep is de vrijlating gevraagd door de verdediging van Willy Duiker, ex-waarnemend directeur van Energie Bedrijven Suriname (EBS) vandaag afgewezen. De raadkamer van het Hof van Justitie heeft de vordering van de verdediging van Duiker niet gehonoreerd. Tot nu toe zijn alle pogingen om Duiker vrij te krijgen, afgewezen.

Duiker is vanaf 21 september in verzekering gesteld door het Openbaar Ministerie, dat bezig is met een 'Mega Fraudezaak' bij de EBS. Deze kwestie werd aangezwengeld door het toenmalige Assembleelid Arthur Tjin-A-Tsoi (NPS).

Intussen op de aandeelhoudersvergadering van het Staatsbedrijf donderdag besloten om Duiker te ontslaan als directeur. Hij was eind augustus op non-actief gesteld door minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen. Hierop heeft Duiker ook bedankt als regeringscommissaris bij de Centrale Bank van Suriname.

In deze zaak is ex-directeur Kenneth Vaseur ook in verzekering gesteld. Het Openbaar Ministerie zal deze zaak voorleggen aan de rechter. Het Openbaar Ministerie heeft begin deze maand een vordering ingesteld voor gerechtelijk vooronderzoek.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May