Delegatie Guyanees parlement bezoekt Suriname
14 Oct 2015, 08:28
foto
De Guyanese parlementsvoorzitter Barton Scotland. (Beeld: HGPTV)


Een parlementaire delegatie uit Guyana, onder leiding van de voorzitter Barton Scotland, is vanaf vandaag tot en met zaterdag op bezoek bij De Nationale Assemblee. De delegatie bestaat uit 14 personen van zowel de regeringspartij als de oppositie. Scotland, een voormalige diplomaat, is in juni gekozen tot voorzitter van het Guyanese parlement.

Het bezoek is een uitvloeisel van een ontmoeting die een parlementaire delegatie onder leiding van Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons in 2013 had met de Guyanese volksvertegenwoordiging. Met de toenmalige voorzitter van het Guyanese parlement Raphael Trotman, was toen afgesproken dat een afvaardiging voor een tegenbezoek naar Suriname komt.

Het bezoek heeft onder meer als doel om de parlementaire stelsels met elkaar te vergelijken en na te gaan op welke manier er uitwisseling van ideeën kan plaatsvinden en toegepast kan worden in de praktijk. De bedoeling is ook dat de relatie tussen beide parlementen wordt verbeterd.

De delegatie brengt een beleefdheidsbezoek aan Simons en zal verschillende gesprekken voeren en veldbezoeken afleggen. Het bezoek wordt afgesloten met de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May