VSB biedt jongeren tools om te ondernemen
06 Oct 2015, 06:42
foto
Participanten aan de workshop bezig zich te introduceren. (Foto: Raoul Lith)


“Het is een training voor startende ondernemers. We proberen startende ondernemers wat vaardigheden bij te brengen, waar ze rekening mee moeten houden wanneer ze een onderneming starten,” zegt Ferdinand Welzijn, voorzitter van de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven (VSB) bij de tweede Enterprise Skills Workshop. Volgens hem eist ondernemerschap initiatief, creativiteit, doorzettingsvermogen en motivatie maar ook innovatie. “Als je het allemaal op een rijtje zet voor mensen en dat ze ook van elkaar kunnen leren wat voor obstakels ze kunnen tegenkomen, dan ben je al een hele stap op weg,” stelt Welzijn.

De VSB vindt dat ondernemerschap gestimuleerd moet worden. Met deze workshop wordt een bijdrage geleverd om mensen aan te moedigen ondernemer te worden. Welzijn benadrukt dat de overheid geen arbeidsplaatsen meer heeft en daarom ook ondernemerschap moet koesteren en stimuleren. De organisatie vindt het belangrijk om de overheid te ondersteunen om alle mensen die oneerlijke praktijken uitvoeren, te verbieden. “Tegelijkertijd met het stoppen van die malafide praktijken moet je ook niet proberen de bonafide ondernemers te duperen,” benadrukt Welzijn. Ook geeft hij het belang aan van regeringsbeleid welke de 'ease of doing business' vergemakkelijkt, ook voor buitenlandse investeerders.

Belangstelling
Welzijn merkt op dat de belangstelling voor de workshop bijzonder groot is. Ongeveer 15 personen konden volgens hem helaas niet geaccommodeerd worden. 35 startende ondernemers doen mee aan de workshop, die in Hotel Krasnapolsky wordt gehouden. “Deze overweldigende belangstelling voor de Enterprise Skills Workshop stemt ons goed, omdat het toch een bewijs is dat Surinamers ondanks de huidige economische omstandigheden nog steeds ondernemerschap als een optie zien om op eerlijke wijze hun brood te verdienen.

Welzijn deelt mee dat tijdens de eerste workshop studenten van de universiteit en de FHR Business School de kans hebben gekregen om mee te doen. "Dit keer hebben we gemeend om aan studenten van het Polytechnic College van Suriname deze mogelijkheid te bieden". De VSB heeft deze workshop opgezet in samenwerking met de Internationale Arbeidsorganisatie (ILO). De training duurt tot en met 7 oktober.

Raoul Lith
Advertenties