Start bouw 1.500 huizen volgend jaar
30 Sep 2015, 16:08
foto
Woningbouwproject regering.


Het ligt in de bedoeling om in het komende jaar te beginnen met de bouw 1500 huizen. Te Richelieu en Oldenburg zullen nog vijfhonderd woningen worden opgezet. In samenwerking met de Volksrepubliek China zullen duizend huizen worden gebouwd. Het gaat om een schenking ter waarde van US$ 60 miljoen.

President Desi Bouterse zei tijdens de presentatie van de jaarrede in De Nationale Assemblee dat het woningbouwprogramma van de regering een prioriteit is. Er is hiervoor lopende externe financiering voor het programma. De regering zal voortgaan met het geven van bijzondere beleidsaandacht aan de huisvesting. Het Huisvestingsplan 2012-2017 is het leidraad voor de regering.

"De regering zal zich beijveren dat financiële instellingen ruimte bieden aan de minder draagkrachtigen om via zachte leningen te voorzien in hun woningbehoefte door middel van zelfbouw," deelde het staatshoofd mee. Ook zal een voorstel tot wetswijziging over verruiming van de termijn van het recht van hypotheek aan De Nationale Assemblee worden aangeboden door de regering.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May