Schoolvervoer gegarandeerd op 1 oktober
29 Sep 2015, 00:01
foto
OBS-voorzitter Kenneth Themen


Schoolvervoerders aangesloten bij de Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname (OBS) garandeert schooltransport op 1 oktober. Dit zegt OBS-voorzitter Kenneth Themen aan Starnieuws.

Eerder verklaarde Themen dat hij er op rekent dat de vervoerders spoedig worden betaald over de maand augustus, omdat zij zich anders niet zouden kunnen verzekeren en ook geen onderhoudsbeurt doen. Het bestuur van OBS heeft kunnen bewerkstelligen dat de schoolvervoerders kunnen tanken bij een aantal servicestations en dat achteraf wordt betaald. "Wij hopen dat er vrijdag wordt uitbetaald", zegt de OBS-voorman.

Over de verzekering zegt Themen dat de vervoerders dat hebben gedaan, omdat zij anders niet in het bestand voor betaling worden opgenomen. "De overheid stelt allerlei eisen, maar houdt zich niet aan de betalingsverplichtingen", stelt hij. Zo goed en kwaad als het kan zijn intussen de onderhoudsbeurten gedaan, waardoor er toch kan worden gereden. Leerlingen mogen niet de dupe worden van de betalingsperikelen, omdat zij de toekomst zijn.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May