Nieuw schooljaar start normaal 1 oktober
27 Sep 2015, 10:16
foto
MinOWC maakt bekend dat de school op 1 oktober begint. (Foto: MinOWC)


In tegenstelling tot wat velen hadden verwacht, begint het nieuwe schooljaar normaal op donderdag 1 oktober. Dit betekent dat dit het laatste weekend is van de vakantie. Traditioneel is het zo dat de school op 1 oktober begint.

"We kunnen niet later beginnen, want elke dag later starten betekent dat wij effectieve lesuren verliezen", zegt directeur Natasia Bennanon in het programma van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) Info Educatief. Of het een vlekkeloze opstart wordt, zal op de eerste schooldag blijken, want de schoolvervoerders aangesloten bij de Organisatie van Bus- en Boothouders in Suriname (OBS) zijn nog niet uitbetaald over de maand augustus. Als zij geen geld ontvangen, zijn zij niet in staat om hun transportmiddelen een onderhoudsbeurt te geven. OBS-voorzitter Kenneth Themen, verklaarde eerder dat een aantal vervoerders hun bussen moeten verzekeren.

Themen zegt aan Starnieuws erop te rekenen dat uitbetaling vóór aanvang van het schooljaar plaatsvindt. Aan de andere kant wachten bijzondere scholen aangesloten bij de Federatie Instellingen Bijzonder Onderwijs in Suriname (Fibos) nog op subsidie over het afgelopen schooljaar. Slechts het RKBO en de stichting onderwijs van de EBGS hebben 75 procent van hun geld over het schooljaar 2014/2015 gekregen. Ondanks de penibele situatie verzekert Fibos voorzitter Ricardo Kenswil, dat ook de bijzondere scholen normaal starten op 1 oktober.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May