Paraanse jongeren gasten van Kazerne Concordia
25 Sep 2015, 23:14
foto
De jongeren uit Para worden ontvangen door de waarnemende bevelhebber van het Nationaal Leger, kolonel Adolf Jardim en districtscommissaris John de La Fuente. (Foto's: BIC- Para)


Cadetten van Kazerne Concordia te Para, waren vandaag gastheren van de Paraanse jeugd. De jongeren zijn vergast op een volledig verzorgde educatieve sportdag in de kazerne. Na ontvangst door waarnemende bevelhebber van het Nationaal Leger, kolonel Adolf Jardim en districtscommissaris John de La Fuente, volgden een showexercitie, demonstraties en traktaties.

De ongeveer 1300 kinderen hebben meegedaan aan verschillende sportonderdelen en kregen ook een schoolpakket. De dag is mogelijk gemaakt met fondsen uit relaties in Nederland en bijdragen van stakeholders in het district. De organisatie lag in handen van het Platform Para buurtorganisaties in samenwerking met de militaire organisatie van Kazerne Concordia. Het doel was om de samenwerking tussen de burgerij en de militaire organisatie te bevorderen, zegt Jardim. “Hierdoor moet verduurzaming van het respect vanuit de samenleving naar het leger plaatsvinden.“

Kazerne Concordia staat op de grens van Para en Wanica. Volgens De la Fuente heeft de leiding van de kazerne een verbondenheid met Para, aangezien zij hun bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het district. Er zullen meerdere projecten samen worden uitgevoerd, zegt het BIC-Para.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May