Suricorps schoolpakket voor 300 leerlingen
25 Sep 2015, 21:40
foto
Projectmedewerker Valentino Nasa overhandigt een pakket aan een scholier. (Foto: Suricorps)


Leerlingen van 15 verschillende scholen in Paramaribo en Wanica, zijn blij gemaakt met een schoolpakket van Stichting Suricorps for Development. Het gaat om 300 kinderen, zegt de voorzitter van de Stichting, Humphrey Dundas. De scholen hebben elk een lijst van 20 leerlingen opgestuurd van kinderen die extra hulp nodig hadden.

Het project is tot stand gekomen met de hulp van sponsoren zoals DSB, Godo en VK office Supplies. De stichting heeft op 9 augustus met een take-out fundraisingsactiviteit ook middelen verzameld om dit project tot een succes te maken.

Suricorps wil in het binnenland en de landelijke gebieden, duurzame gemeenschapsprojecten tot stand brengen die moeten bijdragen tot het verhogen van de verdiencapaciteit, zegt Dundas. Het bijzondere karakter van dit schoolpakkettenproject is dat de kinderen in het schooljaar 2015-2016 zullen worden gevolgd en indien nodig begeleid door de stichting.

De stichting is ingegeven door het ministerie van Regionale Ontwikkeling, zegt Dundas. Suricorps is in 2013 in het leven geroepen om vanuit Surinaamse inzichten invulling te geven aan het nationaal vrijwilligerswerk na het vertrek van Peace Corps uit Suriname. Hierbij worden programma’s opgestart op het gebied van gezondheid, onderwijs, milieu en cultuur. De organisatie vertrouwt erop dat volgend jaar met ondersteuning van het bedrijfsleven, weer een soortgelijk project kan worden uitgevoerd.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May