Abdoelgafoer wil brede discussie over jeugdbeleid
24 Sep 2015, 22:32
foto
Minister Faizal Abdoelgafoer van Sport en Jeugdzaken (2de van rechts), poseert met de presidentiële commissie Integraal jeugd- en kinderbeleid.


De presidentiële commissie Integraal jeugd- en kinderbeleid is ontvangen door minister Faizal Abdoelgafoer van Sport en Jeugdzaken. Abdoelgafoer heeft aangegeven dat jeugdbeleid hoog staat op zijn prioriteitenlijst. Hij wil een brede maatschappelijke discussie hierover voeren.

Het ministerie heeft een coördinerende rol bij het bepalen van de richting van het jeugdbeleid. Het is belangrijk dat alle actoren samenwerken voor een grotere impact, zegt Abdoelgafoer. Hij wil ook een nationaal integraal jeugdplan opstellen voor de komende drie jaren, zegt de voorlichting van het ministerie.

De voorzitter van de commissie, Lilian Ferrier, zegt dat er veel werk verzet moet worden om te komen tot een gezamenlijke aanpak; op dit moment zijn negen ministeries bezig met kinder- en jeugdbeleid. Een interministeriële onderraad zou toezicht moeten houden op het afstemmen van het kinder- en jeugdbeleid van de verschillende ministeries op het nationaal geïntegreerd Kinder- en Adolescenten beleidsplan.

Ferrier overhandigde het document ‘Geïntegreerd Kinder- en Adolescentenbeleid’ aan Abdoelgafoer. De minister gaf aan dat er zeker met het document gewerkt zal worden en vroeg aan de commissie hem indien nodig te adviseren.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May