Instructievluchten kunnen uitlopen tot 7 oktober
24 Sep 2015, 10:26
foto
De legerhelikopter bezig met instructievluchten.


Hoewel het ministerie van Defensie bekendgemaakt heeft dat er instructievluchten worden gehouden boven Zorg en Hoop, ergeren velen zich enorm aan de geluidsoverlast die zij ondervinden. De instructievluchten zullen tot 3 oktober duren, maar kunnen uitlopen tot 7 oktober.

De heli-piloten hebben hun opleiding in India gevolgd, maar moeten nog een bepaald aantal vlieguren maken en in het Surinaams luchtruim gewennen, voordat ze gecertificeerd kunnen worden. Nu zijn ze bezig met hun 2e fase vliegtraining in Suriname. In deze fase moeten zij ook nachtvluchten uitvoeren, daar operaties zich ook in de avond kunnen voordoen. Op 18 en 19 september waren er daarom ook avondvluchten. Mogelijk zullen ook op 25 en 26 september avondlessen worden gegeven, meldt het ministerie van Defensie.

Daar de piloten getraind moeten worden om vanuit de basis te opereren, vinden de vluchten plaats in het gebied Zorg en Hoop, omdat de Luchtmachtbasis met vliegveld, zich daar bevindt. Dit antwoordt het ministerie op opmerkingen uit de samenleving, waarom de vluchten niet boven Zanderij kunnen worden uitgevoerd.

In november/december is de 3e tevens laatste training in Suriname en wel voor militair tactisch vliegen. Deze training kan wel vanuit een andere locatie (mogelijk Zanderij) plaatsvinden.
Het ministerie begrijpt dat de geluidsoverlast voor ongerief zorgt voor de buurtbewoners. Echter zijn de instructievluchten noodzakelijk voor een juiste en veilige uitvoering van helikopteroperaties.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May