Dogojo kan vlotte woningbouw niet garanderen
22 Sep 2015, 22:33
foto
Joan Dogojo, minister van SoZaVo luistert naar een presentatie.


Minister Joan Dogojo van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo) vindt het bestand van ongeveer 30.000 mensen dat op zoek is naar een huis, 'enorm'. Gezien de financiële situatie is het passen en meten, waardoor woningbouw moeilijk te garanderen is op dit moment, legde de bewindsvrouw uit.

Dogojo oriënteerde zich maandag op het directoraat Volkshuisvesting en kreeg een beeld van het huisvestingsvraagstuk. "We willen ons beijveren om met oplossingsmodellen te komen om het vraagstuk op te lossen," zei de minister. Benadrukt is ook dat er speciaal beleid moet komen bij de toewijzing van woningen aan kwetsbare groepen, zoals sociaal zwakkeren, mensen met een beperking en senioren burgers.

“We hebben over de gehele linie moeten inkorten. Het is een enorme uitdaging. We zitten met uitkeringen," zei Dogojo om te illustreren dat er bezuinigd moet worden, omdat de inkomsten van de Staat drastisch zijn verminderd. De minister deelde mee dat vrijdag een aanvang is gemaakt met het uitbetalen van financiële bijstand aan sociaal zwakkeren en mensen met een beperking. Vandaag is gestart met de uitbetaling van AOV.

Raoul Lith
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May