OBS rekent op tijdige betaling overheid
22 Sep 2015, 06:48
foto


Vervoerders van leerkrachten en leerlingen, aangesloten bij de Organisatie van Bus- en boothouders in Suriname (OBS), hebben geen geld ontvangen over augustus. Als vóór het einde van deze maand niet wordt betaald, zullen zij niet rijden op 1 oktober wanneer het nieuwe schooljaar begint.

Van enkele vervoerders verneemt Starnieuws dat zij geld hebben ontvangen dat in juli al is uitbetaald. Weer anderen hebben niet eens over juli ontvangen. OBS-voorzitter Kenneth Themen bevestigt dat er wat fricties zijn bij de betalingen en dat hij erop rekent dat die worden gecorrigeerd. De vervoerders met dubbele betalingen heeft hij geadviseerd om geld dat hen niet toekomt op de rekeningen te laten.

Themen gaat ervan uit dat de overheid de financiële middelen over augustus op tijd stort op de rekeningen van de bus- en boothouders. Gebeurt dat niet, dan zullen zij niet in staat zijn om de leerlingen en leerkrachten op 1 oktober te vervoeren. “Het is niet verantwoord om de transportmiddelen zonder een goede servicebeurt, de straat op te sturen. Alles moet gecontroleerd worden en vele bushouders moeten de verzekering betalen”, stelt de OBS-voorman. Met de overheid is afgesproken dat financiële middelen voor geleverde diensten uiterlijk op de 15de dag van iedere maand worden gestort. Echter gebeurt dit vaak niet.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May