PL houdt vakantieactiviteiten voor kinderen
21 Sep 2015, 13:48
foto
Kinderen krijgen de laatste instructies voor de eindsprint bolhappen.


Ook deze vakantie heeft de Pertjajah Luhur (PL) besloten kinderen gezellig bezig te houden. In Nickerie en Kwarasan zijn de activiteiten afgerond. Zondag was Mariënburg aan de beurt. De jonge deelnemers konden meedoen aan diverse kinderspelen zoals zakspringen, bolhappen, een vliegerwedstrijd, tekenen en kleuren. Tot de attracties behoren onder meer djaran kepang, clown en een muziekformatie. Ook aan de ouderen is met de veteranenvoetbalcompetitie ruimschoots gedacht. Wanica komt aan het eind van de vakantie opnieuw aan de beurt. Dan wordt een eendaagse Pasar Malam te Dessa gehouden.

Bij de organisatie van de vakantieactiviteiten zijn diverse partijstructuren betrokken. Zij doen er alles aan om jongeren een leuke bezigheid te bezorgen tijdens de vakantie. Vooral de jongeren binnen de partij leveren een enorme bijdrage aan het succesvol verloop van de evenementen, meldt PL die het sociale karakter van de partij benadrukt.

Het vorige jaar werden kinderen educatief beziggehouden onder toezicht van de Stichting Surinaams Centrum voor Educatie en Training (Sucet). Zeventien buitenlandse stagiaires en 42 kinderen van Beekhuizen en omgeving kwamen vier dagen lang bijeen om verschillende activiteiten op het gebied van zang, dans, beeldende kunst en sport uit te voeren.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May