Kwakoe Markt ook op zondag geopend
19 Sep 2015, 20:31
foto
Standhouder H. Joemrati op de Kwakoe Zondagsmarkt.


De Kwakoe Markt aan de dokter Sophie Redmondstraat is ook een zondagmarkt begonnen. Deze markt is nu zeven dagen per week open. Armand Barron, die de leiding heeft van deze markt, deelt mee dat het initiatief past binnen de verdere ordening van het marktwezen en de binnenstad.

De Kwakoe Zondagsmarkt is op 6 augustus gestart met tien kooplieden. De marktbezoeker kan vanaf zes uur naar hartenlust shoppen en genieten van lekkernijen. Kleine zelfstandige ondernemers worden administratief en door coachen begeleid om Kwakoe Zondagsmarkt, in collectief verband op te bouwen. Om producten te verkopen en diensten aan te bieden op markt moet de standhouder geregistreerd staan en voorzien zijn van een badge afgegeven door de marktleiding.

De openingstijden van maandag tot en met zaterdag zijn 6.00 tot en met 23.00 uur. Daarna bedrijven landbouwers en tussenhandelaren tot de vroege ochtend groothandel op de stoep van de markt. Er wordt in samenspraak met hen gezocht naar manieren om deze activiteit uit de illegaliteit te halen. Er wordt een praatstuk samengesteld dat zal worden voorgelegd aan de districtscommissaris.

"De economische bedrijvigheid van de Kwakoe Markt neemt toe. Er wordt vanwege de marktleiding gewaakt om wildgroei in de omgeving te voorkomen," legt Barron uit. De potentie van de markt is volgens hem groot. Ze is centraal gelegen in het centrum van Paramaribo, op steenworpafstand van de Centrale Markt en is goed te bereiken met het openbaar vervoer.

Het bestemmingsplan ‘Ondrobon’ is zo goed als rond. Het is niet denkbeeldig, dat de omgeving een verzamelpunt van het openbaar vervoer wordt. De Kwakoe Markt speelt nu al in om de consequenties van de veranderende omstandigheden goed te kunnen opvangen, zegt Barron.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May