SWM weigert leden ressortraad Moengo te ontvangen
18 Sep 2015, 09:16
foto


Het hoofd van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) vestiging Oost, Ruben Ravenberg weigert om enkele ressortraadsleden van Moengo te ontvangen voor en kennismakingsgesprek. Onder hen is ook de voorzitter van dit ressort, David Djendje. Volgens Djendje is dit een zeer kwalijke zaak en wordt er niet met respect omgegaan met de volksvertegenwoordigers.

Djendje vermoedt dat het gaat om een persoonlijke kwestie. Hij vindt dat persoonlijke zaken het werk van de ressortraad niet mogen verstoren en dat deze opzij gezet moeten worden voor het grotere belang. ”Dat de SWM weigert ons te ontvangen, geeft aan dat dit bedrijf geen respect heeft voor het gezag. Wij zijn namens het volk gekozen en willen het stukje werk dat ons is toevertrouwd, ongestoord doen. Ik weet niet of SWM Moengo iets te vrezen heeft, vooral nu aan de orde is het doorlichten van parastatale bedrijven. Wij willen gewoon ons werk doen en de brugfunctie tussen het volk en de organisatie vervullen om zo een stukje ontwikkeling te brengen voor het gebied,” stelt Djendje.

Ruben Ravenberg bevestigt dat hij de ressortraadsleden niet heeft willen ontvangen. “Het gaat om twee van de leden onder wie de voorzitter die ik weiger te ontvangen. Met de rest heb ik geen probleem, die mag vrijblijvend komen. Echter hebben ze gesteld dat zij niet zonder de voorzitter zullen komen,” zegt Ravenberg. De broer van de voorzitter heeft bij de SWM gewerkt en is vanwege illegale praktijken met ontslag. "Dit heeft voor problemen gezorgd waarbij werd gezegd dat ik hem met mijn dienstwapen zou hebben bedreigd. Er is door deze zelfde voorzitter en zijn broer valse aangifte gedaan tegen mij. Deze zaak is verder beslecht, waarbij ik schuldvrij eruit kwam," stelt Ravenberg.

Het andere ressortraadslid zou tijdens een rouwplechtigheid zonder enige aanleiding Ravenberg vies en vuil hebben uitgescholden. Beide zaken zijn principieel voor Ravenberg. "Indien de dertien andere ressortraadsleden willen komen, mogen ze, zo niet dan blijven ze maar. Ik ben geen verantwoording verschuldigd aan de ressortraad, maar aan de SWM-directie”. De ressortraad van Moengo heeft sinds zijn aantreden al enkele organisaties en bedrijven bezocht, waaronder de DSB en politiepost. Begin oktober staat een meeting gepland met de waarnemend dc van Marowijne, Remy Pollack. Daarnaast zullen ook de scholen worden aangedaan.

Ala-D Media
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May