Dodson en Dompig weerspreken bewering Gajadien
17 Sep 2015, 05:22
foto
De ponton te Witikriki was woensdagmiddag inactief.


Op alle negen 'goudpontons' in het stuwmeer is justitieel beslag gelegd. Zij worden stuk voor stuk gevaren en gesleept naar de standplaats van de commissie Ordening Goudsector (OGS) bij het dorp Lebidoti. Dit delen minister Regillio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen en manager Gerold Dompig van OGS mee aan Starnieuws. Zij weerspreken de bewering van Assembleelid Asiskumar Gajadien (VHP) dat de skalian bij Witikriki in het stuwmeer woensdagavond weer actief was.

Gajadien zegt aan Starnieuws dat hij woensdagmiddag nog op het stuwmeer was. De skalian van Witikriki was toen niet actief. Hij heeft rapportage gekregen dat om 18.00 uur de ponton weer goud aan het zoeken was. Dompig zegt dat dit absoluut niet kan. Alle pontons zijn onder politiebewaking, onder supervisie van het Openbaar Ministerie. Sommige pontons, waar eigenaren van meewerken om die zelf te varen naar de centrale plek, hebben toestemming om de motoren af en toe te starten. Dit om te voorkomen dat de motor niet meer aanslaat.

"Het stuwmeer is ruim 1500 vierkante kilometer. Het duurt bijkans 22 uur om zo'n ponton te slepen naar Lebidoti. Wie meewerkt mag onder begeleiding varen naar de standplaats van OGS. De operatie duurt enkele dagen," benadrukt Dompig. Hij stelt dat het minister Dodson ernst is om dit probleem op te lossen. Nu de pontons in beslag genomen zijn, is het Openbaar Ministerie (de Staat) verantwoordelijk hiervoor. Er wordt met alle aspecten rekening gehouden, zodat er geen civiele processen kunnen komen. Hij vindt dat Gajadien spijkers op laag water zoekt.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May