Van Kanten in hoger beroep vrijgelaten
16 Sep 2015, 18:33
foto


Het Hof van Justitie heeft in hoger beroep vandaag de directeur van NV Greenland, Dick van Kanten, in vrijheid gesteld. Raadsman Benito Pick had beroep aangetekend tegen het besluit van de rechter-commissaris, die zijn cliënt niet onmiddellijk in vrijheid had gesteld.

NV Greenland heeft totaal US$ 8,5 miljoen ontvangen van de EBS voor levering van een noodstroomaggregaat en twee mobiele noodstroominstallaties. Van Kanten is volledig uitbetaald, maar er is niet geleverd. Volgens het openbaar ministerie gaat het hier om verduistering. De raadsman van Van Kanten voerde aan dat het om een civielrechtelijke zaak gaat.

Het is nog niet duidelijk wat de overwegingen zijn van de raadkamer, onder leiding van rechter Iwan Rasoelbaks, om het vonnis van de rechter-commissaris te vernietigen en de verdachte onmiddellijk in vrijheid te stellen. Van Kanten was op 10 september aangehouden en in verzekering gesteld. Starnieuws verneemt dat het Openbaar Ministerie het onderzoek in deze 'mega-fraudezaak' onverkort zal voortzetten.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May