Verklaring NPS-voorzitter over gesprek met president
16 Sep 2015, 17:31
foto
NPS-voorzitter Gregory Rusland


Gregory Rusland, voorzitter van de NPS, heeft een verklaring uitgegeven over het gesprek dat hij samen met de voorzitter van de VHP, Chan Santokhi, heeft gehad met president Desi Bouterse. Er is veel beroering ontstaan over dit bericht, gepubliceerd door Starnieuws. Toppers van de partijen waren niet op de hoogte van dit onderhoud.

De verklaring van NPS-voorzitter Rusland:
"Ik heb mogen waarnemen dat er gespeculeerd wordt over een gesprek welke ik gehad zou hebben met de president van de Republiek Suriname en de voorzitter van de VHP in het weekend. Om een eind te brengen aan de speculaties wens ik hierbij aan te geven dat er inderdaad een gesprek heeft plaatsgevonden, kort voor mijn vertrek naar het buitenland en dat absoluut niets mysterieus besproken is.

Het hoort dat indien de president vraagt voor een gesprek in het belang van Suriname, ik daarop dien in te gaan. Vanwege de tijdsdruk, door mijn vertrek naar het buitenland, is op de valreep bepaald om de president in zijn residentie te bezoeken om te vernemen waar hij mij over wilde spreken.

De president heeft aangegeven dat wij als land in een moeilijke situatie beland zijn en wilde nagaan welke input gegeven kon worden voor het traject welke ingezet moet worden inclusief input voor zijn beleid het komende jaar wat verwerkt zal worden in zijn jaarrede.

Ik heb in gesprek met de president de positie van de NPS aangegeven zoals ik dat overal zal en kan doen. M.b.t. de huidige situatie is de NPS voorstander van een geïntegreerde aanpak van maatregelen, omdat de bevolking niet zonder meer mag worden opgezadeld met de prijsverhogingen voor elektra en water die door de regering zijn aangekondigd. De NPS is voorstander van aanhouding van de maatregelen. Opties voor besparende maatregelen en inkomstenverhogende maatregelen zijn aan de orde geweest en zullen verder in formele setting besproken worden.

Ten slotte kan worden opgemerkt dat de NPS waar mogelijk altijd haar positieve bijdrage zal blijven leveren aan de ontwikkeling van ons land.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May