Minister Dogojo belooft Esther Stichting directeur
15 Sep 2015, 17:18
foto
Minister Joan Dogojo in de keuken van de Esther Stichting. Ze heeft vandaag een werkbezoek gebracht aan de instelling. (Foto: Raoul Lith)


Esther Stichting krijgt op korte termijn een directeur. De bond bij de stichting heeft een aantal keren actie gevoerd, omdat er geen leidinggevende is bij de instelling. Minister Joan Dogojo van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (Sozavo) heeft beloofd met haar directie te zitten en een sollicitatieprocedure voor de invulling van de directeursfunctie in te zetten.

Dogojo heeft vandaag een kennismakingsbezoek gebracht aan de stichting. Ze heeft echter geen datum genoemd voor de benoeming van de directeur. De minister zegt dat het bekend is dat haar ministerie kampt met een gebrek aan middelen om zaken te financieren. “We zullen als ministerie creatief moeten zijn om alternatieve financieringsbronnen aan te wenden om het sociaal beleid te helpen financieren.” Ze heeft een beroep gedaan op de gemeenschap om een bijdrage te leveren om de minder draagkrachtigen bij te staan. “Het hoeft niet alleen financieel.”

Tijdens de rondleiding is duidelijk gemaakt dat enkele woningen dringend moeten worden gerenoveerd. Magda Milano, voorzitter van het stichtingsbestuur, zegt dat er plannen waren gemaakt en dat die naar de voorganger van Dogojo zijn opgestuurd. “De uitwerking is steeds uitgebleven. We hopen dat deze minister zaken oppakt en tot uitvoering zal overgaan.” Milano is blij met het bezoek van de bewindsvrouw. “De minister heeft niet nagelaten om een bezoek te brengen aan de Esther Stichting. Dit geeft ons het gevoel dat de nieuwe minister hart heeft voor deze doelgroep.”

De belangen van de bewoners van de stichting moeten steeds voor ogen worden gehouden, pleit Bill Fung Loi die namens de bewoners van de instelling sprak. Hij vindt dat zij vaak het slachtoffer worden van de problemen en strubbelingen die plaatsvinden. “We moeten die deur achter ons dicht trekken en voorwaarts gaan. We moeten niet blijven hangen bij dingen die niet goed zijn. We verliezen zo energie. Nu weten we waar we moeten zijn, dus ernaar werken.”

Raoul Lith
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May