Gajadien: Enkele skalians nog actief op stuwmeer
15 Sep 2015, 02:43
foto
Deze foto is van maandag. Hierop is duidelijk te zien dat de skalian actief bezig is met het zoeken naar goud.


Hoewel minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen de skalians op het stuwmeer verboden heeft om nog naar goud te zoeken, zijn enkele drijvende 'goudbedrijven' nog actief. Asiskumar Gajadien heeft maandag in het gebied rond Wittikreek op het stuwmeer ten minste twee skalians volop in actie gezien.

Minister Dodson ontvangt dinsdagavond eigenaren van de skalians om over de situatie te praten. Hij heeft brieven afgegeven aan medewerkers van de skalians die bestemd zijn voor de eigenaren. De goudpontons moesten onmiddellijk stoppen met activiteiten. Aanvankelijk leken zij inderdaad hun activiteiten te hebben gestaakt.

"De bewoners uit het gebied klagen dat de skalians gewoon actief zijn, ondanks het verbod van de minister," zegt Gajadien. "In elk geval heb ik het vastgelegd op foto en video dat de skalians nog bezig zijn op het stuwmeer," deelt het Assembleelid mee. Hij hoopt dat in het gesprek met de minister orde op zaken wordt gesteld.

Gajadien vraagt zich af of Dodson de juiste informatie boven water zal kunnen halen, aangezien de politieke top betrokken is bij deze kwestie. Vijf jaar lang hebben de mensen ongestoord naar goud kunnen zoeken, zonder zich te bekommeren om de mensen en het milieu.

Minister Dodson om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws dat hij ook gehoord heeft dat een skalian in de omgeving van Wittikreek nog bezig is. Hiertegen zal er hard worden opgetreden, stelt de bewindsman. Volgens hem gaat het om één van de bedrijven die zich niet gehouden heeft aan de afspraak.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May