Comité pleit voor eerherstel George Hindori
13 Sep 2015, 19:57
foto
De VHP'ers Sonny Hira en Stanley Raghoebarsing (leden van het Comité) overhandigen de petitie voorzitter Chan Santokhi.


Het Comité ter rehabilitatie van George Hindori heeft vandaag een petitie aangeboden aan VHP voorzitter Chan Santokhi. Er wordt een dringend beroep gedaan op hem om bij de viering van 40 jaar Srefidensi de naam van deze grote zoon van de staatkundige onafhankelijkheid op passende wijze in ere te herstellen.

Voorgesteld wordt dat de VHP voorzitter omstreeks de onafhankelijkheidsviering een plechtige bijeenkomst van partijgenoten en genodigden houdt voor de rehabilitatie van George Hindori. Gevraagd wordt hem te verheffen tot erelid van de Vooruitstrevende Hervormings Partij. Het onthullen van een plaquette in het secretariaatsgebouw maakt ook deel uit van de ceremonie.

Samengaand met de rehabilitatieactiviteit in de VHP zal het Comité eveneens staatshoofd Desi Bouterse, een rekest presenteren waarin appel wordt gedaan Hindori posthuum te onderscheiden en de bijbehorende attributen aan diens echtgenote en kinderen aan te bieden. Voorts zal gepleit worden een der straten rond het Onafhankelijkheidsplein te vernoemen naar deze held van de onafhankelijkheid.

Het Comité, geleid door VHP prominenten Sonny Hira en Stanley Raghoebarsing heeft in verband met deze actie reeds van diverse gezaghebbende personen uit de samenleving en talrijke landgenoten in binnen- en buitenland aanzienlijke steun ontvangen. De initiatiefnemers dragen de stellige overtuiging dat met het verrichten van deze dienst een politiek-historisch sentiment zal zijn rechtgetrokken, welke destijds door de geest van de omstandigheden was ingegeven. George Hindori heeft zijn politieke carrière opgeofferd in het belang van een vreedzame onafhankelijkheid en toekomst voor Suriname. Het is de hoogste tijd voor duidelijke en officiële erkenning en respect voor de verdienste van deze grote landszoon, vindt het Comité.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May