Van Dijk-Silos wil oplossing bestuur Brandweerbond
12 Sep 2015, 15:42
foto
Minister Jennifer van Dijk-Silos bij het Korps Brandweer Suriname op bezoek. (Foto: Raoul Lith)


"Ik heb met alle bonden al een gesprek gehad, alleen de brandweerbond niet omdat deze twee besturen heeft. In een gezamenlijke meeting van alle bonden heb ik gevraagd dat ze gaan werken aan het ene bestuur." Dit zei minister Jennifer van Dijk-Silos tijdens een kennismakingsbezoek aan het Korps Brandweer Suriname, vrijdag. Ze deed een beroep op de leden van de vakbond om dit probleem op te lossen. Zij is niet van plan met twee besturen van één bond om de tafel te zitten.


Van Dijk-Silos benadrukt dat de leden van de vakbond zich moeten opstellen als eigenaar van de vakbond en ervoor moeten zorgen dat er één bestuur is waarmee zij kan dealen. Zelf zal ze geen keuze maken met wie ze wel en niet wil praten, omdat ze niet wil bemoeien in de interne aangelegenheden van de vakbond. “Bovendien kom ik ook aan de democratische vrijheid van mensen als ik één begin uit te kiezen. Jullie gaan ervoor moeten zorgen dat er één bestuur is dat betrokken wordt bij de belangrijke gebeurtenissen, want ik wil geen stakeholders eruit laten,” drukte zij de bondsleden op het hart. Toch zegt Van Dijk-Silos dat zij mogelijk hiertoe genoodzaakt zal zijn omdat ze weigert met twee voorzitters te communiceren.”

Als het ging om twee bonden had ze om een referendum gevraagd. “Ik sta achter een vakbond, want ik kan niet met negenhonderd mensen apart praten. Het moet vóór de derde week van november opgelost zijn, anders is de bond er tijdens de sessie niet bij waar over personeelsbeleid wordt gesproken. Je hebt een stakeholder nodig om je beleid uit te voeren, want dan krijg je een soort top-down situatie en dat wil ik niet, want dat werkt niet. Je moet het met z’n allen doen, dan is er draagvlak en dan werkt iedereen mee," zei de minister.

Raoul Lith
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May