Rusland installeert Strategisch Overlegorgaan op TCT
12 Sep 2015, 11:47
foto
Minister Andy Rusland en staf van het ministerie met leden van het Strategisch Overlegorgaan.


Minister Andy Rusland van Transport, Communicatie & Toerisme (TCT) heeft een Strategisch Overlegorgaan geïnstalleerd. Hierin zijn de directoraten en parastatale bedrijven die vallen onder het ministerie, vertegenwoordigd. “De bedrijven zijn altijd al in contact geweest met het ministerie,” zegt Rusland. “Maar met dit orgaan komt er meer structuur wat alleen maar goed kan zijn voor het beleid.”

In het orgaan zitten vertegenwoordigers van Transport, Toerisme, Telesur, MAS, NV Luchthavenbeheer, NV Havenbeheer, SLM en de Luchtvaartdienst. Van de bedrijven nemen de directeuren en president-commissarissen zitting in het orgaan. De installatie heeft vrijdag op het ministerie plaatsgevonden.

Het orgaan gaat meer doen dan het beleid helpen bepalen van TCT. “Met dit orgaan zullen niet alleen de vraagstukken die met het ministerie te maken hebben onder de loep worden genomen,” deelt Rusland mee. “Het gaat ook om het groter geheel, de nationale vraagstukken gaan wij ter hand nemen en helpen het nationaal beleid vorm te geven.” Het orgaan zal niet alleen op gezette tijden bijeenkomen maar elke keer wanneer de omstandigheden dat vereisen, zegt Rusland. Namens TCT zaten verder aan, directeur Thelma Douglas-Pinas en de onderdirecteuren Estrea Noordzee (Transport) en Faridy Lila (Toerisme).

René
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May