Nieuwe kunstwerken voor Marowijne Kunstpark
10 Sep 2015, 20:03
foto


De werkstukken van Kenneth Flijders en René Tosari worden op 12 september onthuld en zullen het Marowijne Kunstpark verrijken. In de afgelopen drie maanden hebben de artiesten hun Artist in Residency bij de Tembe Art Studio te Moengo, afgerond en ook gewerkt met kinderen van Moengo, Ovia Olo en Ricanaumofo.

‘De grondleggers van Moengo’, het werkstuk van Flijders staat bij de openbare school Zink Kampoe, op de weg naar Albina, en ‘Arki mi tori’ van Tosari is opgezet bij het DSB-gebouw. Het werk van Flijders is een herinnering aan Moengonezen en alle andere Surinamers die de basis hebben gelegd voor de mijnbouwindustrie in Suriname. Arki mi tori is een openlucht amfitheater met een plateau als podium en 16 bauxiet brokstenen als zitplaatsen, zegt de voorlichting van het Moengo Festival of Visual Arts (MFVA).

Het MFVA duurt nog tot 20 september. Van 18-20 september vindt de feestelijke afsluiting plaats met de Poolo Boto Show en optredens van onder andere VHJI Moeng, Haika, Prince Koloni, Moengo All Stars en Santo Boys.
Advertenties

Wednesday 29 November
Tuesday 28 November
Monday 27 November