Brunswijk haalt Braziliaanse trainers naar Suriname
09 Sep 2015, 08:12
foto
Inter Moengo Tapoe international Jurmen Vallei met de trainers Ronaldo Abranches en Joao Duarte van respectievelijk Inter Moeng Tapoe en SV Notch.


Clubpresident van regerend kampioen Inter Moengo Tapoe, Ronnie Brunswijk, heeft twee Braziliaanse trainers naar Suriname gehaald. Zij zullen de topsectieclubs uit Marowijne, Inter Moengo Tapoe en SV Notch trainen. Brunswijk is eigenaar van beide topclubs.

De trainers Ronaldo Abranches en Joao Duarte van respectievelijk Inter Moengo Tapoe en Notch zijn intussen al gearriveerd. Duarte was het vorig jaar al in Suriname en heeft Notch geholpen om het semikampioenschap te behalen. Deze ploeg uit Moengo was in de tweede ronde van het afgelopen seizoen ongeslagen.
De trainers die een rijke staat van dienst hebben en van de Braziliaanse deelstaat Para zijn, krijgen eenjarig contract in Suriname. Hierin is ook opgenomen huisvesting. De twee topclubs die kampioen en semikampioen zijn, gaan het komende seizoen voor behoud van hun posities, laat Brunswijk optekenen. Voorts heeft het aantrekken van deze twee toptrainers ook te maken met het streven van de clubs om door te breken naar de Concacaf Champions Leaque komend jaar. Inter Moengo Tapoe die al drie jaren kampioen van Suriname is stuit steeds in CFU-verband in de eerste ronde.

Momenteel is de transferperiode van de Surinaamse Voetbal Bond open. Deze loopt tot 18 september. Volgens het secretariaat van de SVB zijn er nog geen noemenswaardige verschuivingen van spelers geregistreerd. De ervaring leert dat pas in de laatste week van de transferperiode dit duidelijk zal zijn. Volgens informatie maken naast de kampioen en semikampioen ploegen als Robinhood, Transvaal en Leo Victor zich op voor een sterk competitiejaar.

Ala-D Media
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May