NPS draagt Hesdy Pigot voor als lid Staatsraad
08 Sep 2015, 11:16
foto
NPS-topper Hesdy Pigot


Uit vijf kandidaten heeft het bestuur van de Nationale Partij Suriname (NPS) gekozen voor bestuurslid Hesdy Pigot als vertegenwoordiger in de Staatsraad. Roberto Baptista heeft namens de NPS drie termijnen gezeten in dit orgaan.

Starnieuws verneemt dat er behoorlijke beroering is ontstaan bij kandidaten over de keuze die het bestuur heeft gemaakt. Pigot die Assembleelid werd nadat ex-voorzitter Ronald Venetiaan had bedankt, bleek het meeste draagvlak te hebben. Hij heeft als secretaris van de ex-president bestuurlijke ervaring opgedaan.

Roselien Daan, een van de kandidaten, is behoorlijk teleurgesteld over de keuze die gemaakt is. Haar was eerder voorgehouden door voorzitter Gregory Rusland dat zij de partij zou vertegenwoordigen in de Staatsraad. Er is gestemd binnen het bestuur, waarbij de keuze is gemaakt voor Pigot.

President Desi Bouterse heeft de V7-combinatie die deelgenomen heeft aan de verkiezingen, gevraagd drie kandidaten voor te dragen. De VHP heeft twee personen, Mahinder Rathipal en Ganeshkoemar Kandhai, naar voren geschoven. Pertjajah Luhur beslist vandaag over de voordracht. De NPS heeft haar voordracht ook gedaan. Ze beroept zich op de wet waarin is aangegeven dat alle politieke partijen uit De Nationale Assemblee in de Staatsraad vertegenwoordigd zijn.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May