Cricketselectie SCB wint eerste wedstrijd in Engeland
08 Sep 2015, 02:12
foto
De cricketselectie die deelneemt namens Suriname in het toernooi.


De selectie van de Surinaamse Cricket Bond (SCB) heeft maandag de eerste wedstrijd in Essex, Engeland, in winst omgezet. Het team van Botswana won de toss en verkoos om te batten bij een temperatuur van 16°C. Botswana maakte 216 runs en werd uitgebowld bij 49.4 overs. Het team van de SCB ging aan bat en had slechts 44 overs nodig om de wedstrijd te winnen. Man of the match werd Gavin Singh van SCB, hij maakte 65 runs. Drepaul Sauid van SCB, pakte 3 wickets. Morgen komt het team van SCB uit tegen Fiji.

Reactie SCB
De voorzitter van de SCB Radj Narain begrijpt niet waarom zo een heftige discussie is losgebarsten over de selectie. Hij zegt aan Starnieuws dat dit niet de eerste keer is dat andere spelers worden ingezet. Er is eerder geen commentaar geleverd. Het bevreemdt de bond dat er nu plotseling zoveel gezegd wordt hierover. Een reden te meer om dit in breder verband te bespreken en een besluit hierover te nemen, stelt Narain. De bond zal op heel kort termijn actie hierover ondernemen. De cricketsport is niet van een toevallig bestuur of clubs maar het gaat om de vertegenwoordiging van Suriname. "We zullen daarom breed in discussie gaan, want Suriname moet uiteindelijk het besluit nemen," stelt Narain.

Over stopzetting van subsidie van Sportzaken aan de SCB weet Narain niks. De bond is niet geïnformeerd hierover. De bondsvoorzitter merkt op dat het niet gebruikelijk is dat de selectie naar de minister gaat wanneer een wedstrijd in het buitenland gespeeld wordt. Wanneer er goede prestaties zijn neergezet, wordt de delegatie ontvangen door Sport en Jeugdzaken. Zo is vorig jaar de nationale junioren cricketselectie ontvangen en gehuldigd door het directoraat Sportzaken en dit jaar viel die eer te beurt aan de nationale cricketselectie. Dit was de eerste keer in meer dan vijftien jaar.

Edgar van Genderen
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May