Verlengen en aanvragen handelsvergunning nu centraal
07 Sep 2015, 20:12
foto
Minister Sieglien Burleson verstrekt een vergunning aan een ondernemer. (Foto: Raoul Lith)


Het verlengen of aanvragen van een handelsvergunning kan vanaf vandaag op een locatie gebeuren. Voor ondernemers is het niet efficiënt om voor administratieve zaken naar verschillende locaties te gaan. Het ministerie van Handel en Industrie (HI) heeft samen met de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF) de ‘Electronic Single Window’ ingebruik genomen. Volgens HI-minister Sieglien Burleson moet dit initiatief gaan leiden tot meer ondernemingen en snellere start van ondernemers. “Het is dan zaak dat de administratieve afhandeling zo snel mogelijk gebeurt.”

De bewindsvrouw benadrukt dat ondernemers alleen via de ‘Electronic Single Window’ hun stukken kunnen indienen en dat ook hier de vergunningen afgehaald worden. Deze dienst is in het KKF-gebouw gevestigd. Anil Padarath, ondervoorzitter van KKF zegt dat de verschillende stakeholders makkelijk adviezen kunnen uitbrengen via een digitaal platvorm. “Als een districtscommissaris of een instantie als de brandweer of Nimos adviezen moet geven, kan dat in de backoffice. Dit bespaart veel loperij en het systeem is dan transparant,” zegt Padarath.

De KKF-topman stelt dat een vergunning nu binnen een dag verlengd kan worden. Hiervan is een demonstratie gegeven waarbij een vergunning ter plekke werd verlengd en afgeven door de HI-minister. De minister hoopt dat meer mensen de stap durven te maken om een zaak op te zetten nu de procedures verkort en vergemakkelijkt zijn. Padarath geeft aan dat er verder gesprekken zullen volgen met andere ministeries om het systeem op een hoger niveau te brengen.

Raoul Lith
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May