Acuut bezoek minister Dogojo aan Huize Ashiana
07 Sep 2015, 18:26
foto
Minister Joan Dogojo, directie- en stafleden luisteren naar een uiteenzetting van het keukenpersoneel.


Minister Joan Dogojo van Welzijn heeft een acuut bezoek gebracht aan Huize Ashiana. Dit besluit nam zij nadat een bericht in de nacht verscheen op Starnieuws over de onhygiënische situatie in de keuken van het tehuis. Het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) heeft aangegeven dat de keuken wordt gesloten. De bewindsvrouw heeft besloten gelijk maatregelen te treffen zodat er een duurzame oplossing komt.

Op haar eerste werkdag als minister besloot Dogojo deze kwestie gelijk aan te pakken. Zij begaf zich met directie- en stafleden naar het tehuis voor oriëntatie, meldt de afdeling voorlichting. Na de rondleiding nam zij gelijk maatregelen. “De Bejaardenzorg is voor mij een prioriteit. Senioren burgers verdienen een waardige behandeling. Daarom zal ik samen met de directeur van Huize Ashiana naar een blijvende oplossing zoeken”, gaf de minister aan.

Het tekort aan personeelsleden, bestrijding van ongedierte, ventilatie van de keuken, reiniging van de potten en pannen, het plaatsen van een afzuigkap en aanschaf van plastiek kapplanken, zijn allemaal zaken die zij zal aanpakken. Speciaal voor de aanpak van de problemen, is vandaag de afdeling Categoriaal Maatschappelijk Werk aan het werk gezet door de minister.

Verder is Dogojo ook de mening toegedaan dat er variatie moet komen in de dagelijkse maaltijden van de bejaarden en zal er daarvoor een diëtiste worden aangetrokken.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May