Minister Peneux plaatst capabele vrouwen in topposities
24 Aug 2015, 00:01
foto
Minister Robert Peneux


Vrijwel alle topposities op het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) zullen door vrouwen worden bekleed. Naast de directeur Onderwijs, komen ook het onderdirectoraat onderwijs (ODOND) en dat van financiële zaken in handen van vrouwen. Dit bevestigt minister Robert Peneux tegenover Starnieuws. De namen van deze topvrouwen wil de bewindsman nog niet prijsgeven, omdat via de ministerraad zaken nog geformaliseerd moeten worden.

“Al die vrouwen zijn volledig bevoegd. Het gaat om volwaardig kader dat naar voren wordt geschoven.” De minister prijst de vrouwen en geeft aan dat zij in het bezit zijn van een MO-B akte of doctoraal. Volgens hem heeft de aankomend directeur een economische achtergrond terwijl de ODOND MO-B Pedagogiek op zak heeft.

In zijn maidenspeech had de minister al aangekondigd dat zijn opvolger ook een academische graad zou moeten bezitten. “Een wetenschappelijk gevormd mens, vakbekwaam, die uiteindelijk samen met de minister doelen kan stellen”. Na zijn aanstelling werd ODOND Roy Narain, volgens Peneux de meest ervaren persoon op het departement, met de waarneming belast.

De minister weerspreekt dat Narain is bedankt door hem. Peneux benadrukt dat de voormalige ODOND vrijwillig heeft bedankt. “Ik ben zeer tevreden over en dankbaar voor de bijdrage die meneer Narain in de afgelopen 40 jaar heeft geleverd aan het onderwijsgebeuren. In alle functies heeft hij zijn kunnen getoond en getracht het onderwijs naar een hoger niveau te tillen”, stelt Peneux. Narain heeft gediend als hoofd Bureau Voortgezet Onderwijs, directeur Avond Havo en ODOND.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May